Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

λίγο ακόμη ρόδι .......

Σφολιατίνες με κιμά και ρόδι

υλικά

1/2 κιλό  φύλλο σφολιάτας
1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
2 κρεμμυδια ξερά
2 ρόδια
1 ποτήρι κρασί κόκκινο
1 ματσακι φρεσκοπλυμένο μαιντανο
2 πράσα μέτρια
2 κουταλιές σταφίδες μάυρες
χυμός ενός λεμονιού
λάδι 1/2 κούπα
αλάτι πιπέρι και τζίντζερ

Βάζουμε το λάδι σε ένα με΄γαλο τηγάνι και ρίχνουμε  ψιλικομμένα  κρεμμύδια , τον μαιντανό και τα πράσσα κομμένα σε μικρές ροδέλες ώστε να σωταριστούν ελαφρα .Προσθέτουμε τον κιμά και τον ανακατεύουμε με το ξύλινο κουτάλι ώστε να μην σβολιάσει μέχρι να σωταριστεί και να πιειε τα υγρά του . Τέλος σβήνουμε τον κιμά με το κρασί και προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού , το αλάτι , το πιπέρι τις σταφίδες και το τζίντζερ . Ανακατεύουμε έως να σωθεί το ζουμι , κιατεβάζουμε απο την φωτιά και ρίχνουμεμέσα τα καθαρισμένα ρόδια .

Βουτυρώνουμε 2 πυρίμαχα  ταψάκια και απλώνουμε την σφολιάτα , Γεμίζουμε την σφολιάτα με το μείγμα του κιμά και διπλώνουμε προς τα μέσα . Τοποθετούμε το απο πάνω κομμάτι της σφολιάτας και σκεπάζουμε κόβοντας γύρω γύρω ότι περισσεύει και στη συνέχει με βρεμένα δάχτυλα ενώνουμε απαλά τις δυο σφολιάτες . Με τα περισσέυματα μπορούμε να πλάσουμε σχεδιάκια και να στολίσουμε τις πιτούλες μας .
Αλείφουμε τις σφολιάτες με  λίγο αυγό για να ροδοκοκκινίσει κια τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά  .
Τις σερβίρουμε χλιαρές                   




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για πές .......................