Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

μπισκοτάκια βιεννέζικα -

Υλικά
70γρ βούτυρο σε θερμακρασία δωματίου  .
90γρ τυρί κρέμα
120γρ αλέυρι για όλες τις χρήσεις
60γρ ζάχαρη
4 κουταλιές μαρμελάδα βερύκοκο ή ροδάκινο
1 κρόκο αυγού
2 κουταλιές γάλα
30γρ καρυδόψιχα τριμμένη

Εκτέλεση

Ανακατέυουμε το βούτυρο με το τυρί κρέμα στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα έως να ασπρίσουν  , προσθέτουμε ζάχαρη και αλεύρι και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να αφρατέψουν . Τυλίγουμε την ζύμη μας με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγέιο τουλάχιστον 3 ώρες .

Ανοίγουμε τη ζύμη φύλλο πάχους τουλάχιστον 3 εκ . Κόβουμε το φύλλο τετραγωνάκια με πλευρές
5 χ 5 εκ περίπου . Τοποθετούμε στη μια γωνία του τριγώνου 1/4 κουτ του γλυκού μαρμελάδα  και τυλίγουμε τηο φυλλο αρχίζοντας απο αυτήν την γωνία σε ρολό σχηματίζντας ένα κρουασάν .
Τοποθετούμε τα κρουασανάκια σε μια βουτυρωμένη λαμαρίνα και τα αλοίφουμε με το γάλα που το έχουμε προηγουμένως χτυπήσει καλά με τον κρόκο του αυγού . Τα ψήνουμε σε μέριο φούρνο , τα αφήνουμε να κρυώσουν και αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με την καρυδόψυχα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

για πές .......................