Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

και άλλο ρόδι ..............

Στη Βίβλο σε πολλά εδάφια , αναφέρε τη ροδιά σαν σύμβολο γονιμότητας .........
" στην κάτω άκρη του χιτώνα και γύρω απο αυτόν θα κατασκευάσεις σπο ύφασμα γαλάζιου χρώματος , βαθύ κόκκινο τμήμα του οποίου η κλωστή θα να λινή και στριμμένη σαν μικ΄ρα ομοιώματα ανθισμένης και καρποφορημένης ροδιάς "

Στο Μεσάιωνα τα φρέσκα σπορια έδιναν γεύση στο φαγητό και άρωμα στο ξύδι .
Στην εποχή του Λουδοβίκου 14ου το ρόδι βρισκόταν στις σαλάτες , στους χυμούς και στις σούπες πάντοτε  .



Σαλάτα με αβοκάντο και ρόδι

1 αβοκάντο ώριμο
1 γκρειπ φρουτ
2 ρόδια
 λιγα φύλλα δυόσμου και σπανακιού
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
λίγο λάδι
 ι κουταλάκι ζάχαρη
 αλάτι , πιπέρι

Κόβουμε το αβοκάντο σε κομμάτια και το περιχύνουμε με το λεμόνι ώστε να μη μαυρίσει
στη συνέχεια ψιλικόβουμε το δυόσμο , το σπανάκι και το κρεμμυδάκι .
Καθαρίζουμε το γκρειπ φρουτ , αφαιρούμε την λευκή φλούδα του για να μην πικρίζει και το κόβουμε σε κομμάτια .
Καθαρίζουμε τα ρόδια η χρησιμοποιούμε ήδη έτοιμα φρέσκα καθαρισμένα απο το σουπερ μαρκετ .
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια σαλατιέρα και τα αλατίζουμε  .
Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύουμε το λάδι την ζαχαρη και το πιπέρι μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας . Περιχύνουμε τη σαλάτα μας και σερβίρουμε



3 σχόλια:

για πές .......................