Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Ρόδι , το πολύτιμο

Χίλια μύρια κατακόκκινα σπόρια , μικρά ρπουμπίνια πολυγωνικά σκάνε   μόλις ωριμάσουν , σπάζοντας το χρυσαφένιο φλούδι τους .
Απλόχερα το ρόδι σκορπίζει απο τους αρχαίους χρόνους μέχρι και τις μέρες μας , ευτυχία , τύχη μακροζωία και γονιμότητα



Με καταγωγή στα βάθητων αιώνων απο την Περσία , καλλιεργήθηκε κυρίως σε λιγότερο θερμά κλίματα . Η ισπανική ροδιά ονομάζεται γρανάδα , και σε αυτήν οφείλεται το όνομα της περίφημης πόλης , όπου καλλιεργούσαν πολλές ροδιές .

Συνταγή Γρεναδίνης

Παίρνουμε τον χυμό απο τα σπόρια του ροδιού και τον σουρώνουμε .
Αφήνουμε τον χυμό για ένα βράδυ σε μπουκάλι . Κατοπίν τον βράζουμε για 20 περίπου λεπτά έχοντας προσθέσει 1 1/2 κιλό ζάχαρη  για κάθε λίτρο χυμό ροδιού .
Διατηρούμε την γραναδίνη σε σκιερό και στεγνό μέρος .
Χρησιμοποιούμε το σιρόπι για ποτά , κοκτείλ παγωτά ή κρέμες .
Χρησιμοποιέιται δε σαν σιρόπι και στο ρυζόγαλο !!!!

καλή επιτυχία

2 σχόλια:

  1. καλημερουδια και καλως ηρθες στην μπλογκογειτονια μας! μαζι μας πολλες φορες θα γελασεις,θα κλαψεις,θα χαρεις,θα λυπηθεις,μα παντα να ξερεις πως εδω θα συναντησεις φιλους αληθινους που ισως μια ολοκληρη ζωη εψαχνες...
    φιλια πολλα και θα τα λεμε!
    καλη εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ για όσα γράφεις , σε ευχαριστώ πού έκανες την αρχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

για πές .......................