μυγδαλωτά
ΥΛΙΚΑ ( για 30-40 κομματια )
1 κιλό αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη , 340 γρ άχνη ζάχαρη , 4 ασπράδια αυγών , 50-60 γρ σιμιγδάλι ψιλό , ανθόνερο , γαρίφαλλα , άχνη ζάχαρη για το ζαχάρωμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πολτοποόύμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ έψς ότου να γίνουν λευκή σκόνη . Τ α αδειάζουμε σε ένα μπωλ μαζί με την ζάχαρη το σιμιγδάλι και τα ασπράδια των αυγών που έχουμε ήδη χτυπήσει σε μαρέγκα και ζυμώνουμε . Πλάθουμε το μέιγμα σε μικρά καρυδάκια ή αχλαδάκια και αν θέλουμε βάζουμε στο κέντρο ένα γαρύφαλλο . Κατόπιν τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 15 λεπτά . όταν κρυώσουν τα βουτάμε ένα ένα στο ανθόνερο και στην συνέχεια τα περνάμε απο την άχνη ζάχαρη .
Διατηρούνται σε κουτιά δίχως υγρασία για 3-4 βδομάδες
ΥΛΙΚΑ ( για 30-40 κομματια )
1 κιλό αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη , 340 γρ άχνη ζάχαρη , 4 ασπράδια αυγών , 50-60 γρ σιμιγδάλι ψιλό , ανθόνερο , γαρίφαλλα , άχνη ζάχαρη για το ζαχάρωμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πολτοποόύμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ έψς ότου να γίνουν λευκή σκόνη . Τ α αδειάζουμε σε ένα μπωλ μαζί με την ζάχαρη το σιμιγδάλι και τα ασπράδια των αυγών που έχουμε ήδη χτυπήσει σε μαρέγκα και ζυμώνουμε . Πλάθουμε το μέιγμα σε μικρά καρυδάκια ή αχλαδάκια και αν θέλουμε βάζουμε στο κέντρο ένα γαρύφαλλο . Κατόπιν τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 15 λεπτά . όταν κρυώσουν τα βουτάμε ένα ένα στο ανθόνερο και στην συνέχεια τα περνάμε απο την άχνη ζάχαρη .
Διατηρούνται σε κουτιά δίχως υγρασία για 3-4 βδομάδες
ωωω!!! μου αρέσουν ιδιαίτερα τα αμυγδαλωτά και τι όμορφα που τα έφτιαξες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήη συνταγή σου σημειώνεται, ευχαριστώ!!!