Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

μυγδαλωτά - almond sweets

μυγδαλωτά  

ΥΛΙΚΑ  ( για  30-40 κομματια )

1 κιλό αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη , 340 γρ άχνη ζάχαρη , 4 ασπράδια αυγών , 50-60 γρ σιμιγδάλι ψιλό , ανθόνερο , γαρίφαλλα , άχνη ζάχαρη για το ζαχάρωμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πολτοποόύμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ έψς ότου να γίνουν λευκή σκόνη . Τ α αδειάζουμε σε ένα μπωλ μαζί με την ζάχαρη το σιμιγδάλι και τα ασπράδια των αυγών που έχουμε ήδη χτυπήσει σε μαρέγκα και ζυμώνουμε . Πλάθουμε το μέιγμα σε μικρά καρυδάκια ή αχλαδάκια και αν θέλουμε βάζουμε στο κέντρο ένα γαρύφαλλο . Κατόπιν τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 15 λεπτά . όταν κρυώσουν τα βουτάμε ένα ένα στο ανθόνερο και στην συνέχεια τα περνάμε απο  την άχνη ζάχαρη .

Διατηρούνται σε  κουτιά  δίχως υγρασία για 3-4 βδομάδες


                                 


1 σχόλιο:

  1. ωωω!!! μου αρέσουν ιδιαίτερα τα αμυγδαλωτά και τι όμορφα που τα έφτιαξες!!!
    η συνταγή σου σημειώνεται, ευχαριστώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

για πές .......................