σε όλους όσους και όσες γιορτάζουν
και μερικές καρδούλες σοκολατένιες
ΥΛΙΚΑ
100 γρ κουβερτούρα , 100γρ αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματιου , 4 αβγά , 150γρ ζάχαρη
150γρ αλευρι για όλες τις χρήσεις καλά κοσκινισμένο ,15 γρ κακάο σκόνη κοσκινισμένο , 50γρ αμύγδαλα σκόνη ,
ξυσμα απο 2 πορτοκάλια , ζάχαρη άχνη ή κακάο για πασπάλισμα .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς . Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί . Χτυπάμε τα αυγά , με την ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν και στην συνέχεια προσθέτουμε την κουβερούρα και ανακατεύουμε απαλά με πλαστική κουτάλα . Ριχνουμε σιγά σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι , το κακάκο και τέλος την σκόνη αμύγδάλου και συνεχίζουμε το ανακάτεμα . Αδείαζουμε το μέιγμα μας σε χαμηλό παραλληλόγραμμο τσέρκι ή σε καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί αρκέι το πάχος του να μην περνάει τα 2 εκατ και ψήνουμε στο φούρνο για 20-25 λεπτά έως ότου το μαχάιρι που βυθίσουμε στο κέντρο του γλυκού μας να βγαίνει καθαρό .
Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά όταν είναι έτοιμο και κόβουμε καρδούλες με κουπ πατ .
Τέλος πασπαλίζουμε είτε με ζάχαρη άχνη έιτε με σκόνη κακάο .
kisses
Καλώς σε βρήκα...μερικές σοκολατένιες καρδούλες θα τις τιμούσα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπάρε πάρε φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφή