Σάββατο 16 Απριλίου 2011

κάτι νηστίσιμο !!!!

Πήρα την ιδέα απο την φίλη μας την apinkdreamer για μια συνταγή νηστίσιμη καθώς πλησιάζει το Πάσχα .....

Λαχανικά σε φύλλο λοιπόν

2 πιπεριές κόκκινες
2 μελιτζάνες
3 κολοκυθάκια
3 παπούδες σκόρδο
1 κρεμμυδι ξερό μέτριο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
150 γρ μανιτάρια φρέσκα
1 ματσάκι βασιλικό
1 κουτί ντοματάκια ψιλικομμένα
φύλλο κρούστας
1/2 φλυντζάνι λάδι
αλατοπίπερο

Καθαρίζουμε τις πιπεριές , τις μελιτζάνες , τα κολοκύθια , το σκόρδο , το κρεμμύδι τα πλένουμε πολύ καλά και τα ψιλοκόβουμε . Τα βάζουμε σε ένα πυρέξ τα περαλατοπιπερώνουμε τα περιχύνουμε και με δυο κουταλιές λάδι  και τα ψήγνεουμε στο φούρνο μας για μισή ώρα .

Βάζουμε το υπόλοιπο λάδι σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί . Πλένουμε τα μανιτάρια μας , τα κόβουμε και τα σωτάρουμε στο λάδι ελαφριά . Μόλις σωταριστουν , προσθέρτουμε τα ντομματάκια , το βασιλικό , αλάτι και πιπέρι  και αφήνουμε την σάλτσα μας να βράσει έως να πιεί το ζουμί της . Κατεβάζουμε απο την φω τιά και την αφήνουμε σκεπασμένη να σταθεί για λίγο . Στη συνέχεια στην ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα λαχανικά που έιχαμε στο φούρνο .

Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί . Απλώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας και τα αλείφουμε με λάδι ,  και αδειάζουμε μέσα τα λαχανικά μας ισιώναντας τα ώστε να έχουν το ίδιο πάχος . Απλώνουμε απο πάνω και τα υπόλοιπα φύλλα αλειμένα με το λάδι και κόβουμε γύρω γύρω τα περισσεύματα , αφού πρώτα έχουμε σουρώσει με τα δάχτυλα μας αν θέλουμε τα φύλλα που καλύπτουν την επιφάνεια . Ψήνουμε την πίττα μας σε μέριο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.
Την σερβίρουμε ζεστή  , με ένα λευκό δροσερό κρασί .
καλοφάγωτη !!!!!!

                       

1 σχόλιο:

για πές .......................