Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012

χρόνια πολλα

                                          

                                         σε όλους  όσους και όσες γιορτάζουν

                                        και μερικές καρδούλες σοκολατένιες

     ΥΛΙΚΑ

100 γρ κουβερτούρα  , 100γρ αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματιου  , 4 αβγά , 150γρ ζάχαρη
150γρ αλευρι για όλες τις χρήσεις καλά κοσκινισμένο  ,15 γρ κακάο σκόνη κοσκινισμένο , 50γρ αμύγδαλα σκόνη ,
ξυσμα απο 2 πορτοκάλια , ζάχαρη άχνη ή κακάο για πασπάλισμα .

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς . Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί . Χτυπάμε τα αυγά , με την ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν και στην συνέχεια προσθέτουμε την κουβερούρα και ανακατεύουμε απαλά με πλαστική κουτάλα . Ριχνουμε σιγά σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι , το κακάκο και τέλος την σκόνη αμύγδάλου και συνεχίζουμε το ανακάτεμα . Αδείαζουμε το μέιγμα μας σε χαμηλό παραλληλόγραμμο τσέρκι  ή σε καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί  αρκέι το πάχος του να μην περνάει τα  2 εκατ και ψήνουμε στο φούρνο για 20-25 λεπτά έως ότου το μαχάιρι που βυθίσουμε στο κέντρο του γλυκού μας να βγαίνει καθαρό .  

                                             
Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά όταν είναι  έτοιμο και κόβουμε καρδούλες με κουπ πατ .
Τέλος πασπαλίζουμε είτε με ζάχαρη άχνη έιτε με σκόνη κακάο . 

                              
                                                   

                                                                
                                                 kisses

2 σχόλια:

για πές .......................